Verse pasta
Tagliatelle
Papardelle
Linguini
Lasagnebladen
Penne
Rigatone
Casarecce
Conchiglie (schelpjes)
Radiatore
Gnocchetti
Spirelli
Verse pasta is altijd iets speciaals. Onze pasta wordt gemaakt met bronzen moules. Daardoor is de oppervlakte van de pasta gekarteld en neemt de pasta de saus veel beter op.
Belangrijk is dat je de pasta rechtstreeks uit het kookwater in de warme saus doet, waardoor de pasta de kans krijgt om de saus goed op te nemen.
Pastati werkt op bestelling. Keuze tussen tarwepasta op basis van zeer kwaliteitsvolle semola (harde tarwe) in diverse variaties:
- Pure tarwe zonder ei (vegan)
- Pure tarwe met ei
- Groene pasta, gekleurd met spinazie
- Rode pasta, gekleurd met rode biet
- Spirulina pasta (de betere algenpasta)
- Glutenvrije pasta: deze pasta op basis van 7 ingrediënten is een topper in het glutenvrije gamma. Deze pasta is te verkrijgen in diverse vormen.
- Oostvlaamse SPELTpasta: korter kan de keten niet. De spelt wordt geteeld bij Humus, een lokale boer in Zulte. Een molenaar te Zwalm maalt deze pure spelt tot speltbloem in de eeuwenoude Ijzerkotmolen en nadien wordt deze bloem bij Pastati/Aarova in Oudenaarde verwerkt tot een (h)eerlijke pasta.
Kooktijd
De pasta is 15 dagen houdbaar maar gemakkelijk in te vriezen.
De kooktijd varieert.
De Tarwepasta kookt ongeveer 3 minuten, tagliatelle is tevreden met 2 minuten, de speltpasta kookt 3 minuten, afhankelijk van de vorm.
Proeven is de boodschap want iedereen denkt wel wat anders over gaarheid.