Gedroogde pasta
Overzicht

Traag gedroogde pasta

Traag gedroogde pasta

Pastati maakt de pasta vers. Binnen de 3 uur zit de pasta in de droogkast waar ze traag droogt op zeer lage temperatuur. Het samenspel van vocht, temperatuur en rust zorgt voor een zeer kwalitatieve droge pasta, vergelijkbaar met de verse pasta.

Waarom traag gedroogd? De pasta droogt tussen de 14 en de 25 uur. De lage temperatuur zorgt ervoor dat de koolhydraten (suikers) niet karamelliseren. Op die manier blijft de kwaliteit gegarandeerd.

De pasta is in alle vormen droog te verkrijgen (zie verse pasta).

Voor horeca verpakken we in bulk, aan te kopen per 5 kg.

De particuliere verpakking voor winkelverkoop is 500 gram, aan te kopen per 12 zakken.

Kooktijd

De tarwepasta kookt ongeveer 10 minuten, de speltpasta kookt ongeveer 8 minuten.

Proeven is de boodschap want elke vorm heeft zijn eigen kooktijd. Al dente of meer doorgekookt is een persoonlijke keuze.